Samsun’da besin imalatı ve satışı yapan iş yerlerini denetleyen zabıta grupları, 3 işletmeye ceza uyguladı.
İlkadım ilçe genelinde pide fırınları, lavaş, yufka üretimi yapan imalathaneler denetleyen İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü grupları, fiyat tarifesi, gramaj, eserlerin son kullanma tarihleri, ruhsat ve iş yerlerindeki hijyen kurallarını inceledi. 2 küme halinde 10 kişinin misyon yaptığı kontrolde takımlar, 12 pide fırını, 11 yufka, 6 lavaş imalathanesi olmak üzere toplamda 29 iş yerini denetledi. Kontrollerde hijyen kurallarını ihlal eden 3 işletmeye cezai süreç uygulandı.
Toplum ve halk sıhhatini önemsediklerini belirten İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Onur Sarı, vatandaşların sağlıklı besin tüketimi konusunda her türlü önlemi aldıklarını, kontrollerin önümüzdeki günlerde de artarak devam edeceğini söyledi.
“Halkın sıhhati her şeyden evvel gelir”
Konu ile ilgili bir açıklama yapan İlkadım Belediye Lideri Necattin Demirtaş, rastgele bir aksiliğe meydan verilmemesi için zabıta kontrol takımları oluşturduklarını ve kontrollerin 24 saat aralıksız sürdürüldüğünü belirtti. Kontrollerdeki temel maksadın ceza kesmek olmadığını vurgulayan Lider Demirtaş, “Amacımız vatandaşlarımızın sıhhatini korumak ve gözetmek. Halk sıhhati her şeyden evvel gelir. İlkadım Belediyesi olarak yasa ve yönetmeliklerin bize verdiği yetkileri kullanarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Kontrollerimiz aksatılmadan bir program dahilinde kesintisiz sürecek” dedi. – SAMSUN
Kaynak: Son Dakika